tisdag 27 september 2011

ShopRite Toaster Tarts StrawberryToaster Tarts är en kopia av Kellog's Pop Tarts. De tillverkas av ShopRite och är en slags paj som man värmer i brödrosten eller, nuförtiden även i mikrovågsugnen. De innehåller både naturliga och artificiella smaker. Hela idéen med att värma sin paj i brödrosten är ganska häftig. Sedan att de säkerligen är duktigt onyttiga är ju en annan sak :)

Denna varianten är med jordgubbssmak.Luktar man på dem innan de är tillagada så luktar de mest sött bröd, ingen lukt av jordgubb alls. Väl tillagade i brödrost luktar de ungefär likadant, fast lite mer bränt. De blir väldigt varma så man får låta dem svalna ett tag innan man äter (något min tunga borde tänkt på :P). Det man först märker är att de blir ganska torra, trots fyllningen. En fyllning som inte direkt smakar mycket jordgubb, en viss bismak av jordgubb finns där men den är mer kemisk.Jag testade även att värma i mikrovågsugnen. De luktar ungefär samma som om man gjorde dem i brödrosten, dock får man ingen bränd yta på pajen därför ingen bränd doft. De blir väldigt varma när man gör dem på detta sättet, så här får man akta sig. Det känns dock inte som de blir lika torra utan lite mer mosiga. Smaken är dock densamma.

Man blir ganska mätt, i alla fall om man äter fyra stycken efter varandra (allt för testet).Det här är en väldigt kul grej, men de var ingen direkt smakupplevelse. Det finns dock massvis med andra smaker som kan dyka upp här :)

2 kommentarer: